Scroll Down
 
 

The McArthur Center, Harvard Business School


Cambridge, MA
 
 

The Harvard Business School is currently developing a consolidated complex of buildings to house residents enrolled in its 50 year old program for executive education.

CRJA-IBI Group provided site planning and landscape design services, working with the project architects, for Phase I of this effort, which consists of a new 6-story building with 160 rooms to house executives on the Business School campus.

The new building is situated prominently along Soldiers Field Road with high visibility from the Charles River Reservation. The site planning takes into consideration the significant views of the new building from the River, the Weeks Footbridge link to the Business School Campus, and the impact Phase I and the future phases will have on the adjacent Great Lawn behind Kresge Dining Hall.

 

hbs aerial

hbs exec courtyard 2

hbs exec courtyard 4

hbs exec residence

 

Client
Harvard Business School

Awards
Brick Industry Association, The Brick Paving Design Award 1999, for the MacArthur Center Executive Education Residence Facility, The Harvard Business School International Masonry Institute, 2002 IMI New England Region Golden Trowel Award for Landscape, MacArthur Hall at the Harvard Business School

Business Line
Campuses

Region
US Northeast

Contact
Harry Fuller, Principal

 
Related Projects
Search